Over mij

Over mij


Ik liep al jaren met het plan rond om mijn kennis, ervaring en ideeën over quilten met anderen te delen. Daarom geef ik lessen en heb ik het intiatief genomen voor twee bee's. Na mijn verhuizing naar Zwolle is de avondbee gestopt, maar ik ben nog lid van de art quiltgroep importaRt die ongeveer om de zes weken bij elkaar komt in Hengelo. Voor iedere bijeenkomst maken we een quiltje op A4-formaat. Deze zijn te zien in de Quiltgalerie.

Zoals velen, ben ik begonnen met meer traditionele quilts, maar deze werden al snel steeds moderner. Ik vind het een uitdaging om zelf quilts te ontwerpen en ben me aan het ontwikkelen tot artquilter.

Daarom heb ik de cursus Quilten Speciaal 13, verzorgd door het Quiltersgildem van oktober 2014 tot augustus 2016 gevolgd. mijn eindwerk was te zien tijdens de Algemene Tentoonstelling in Breda. In de Quiltgalerie is deze te zien samen met ander werk dat ik tijdens Quilten Speciaal 13 gemaakt heb.

Net als dertien andere cursisten van Quilten Speciaal 13 wil ik graag doorgaan en daarom is de groep teQStiel opgericht. Wij hebben vier lesdagen gepland in seizoen 2016 - 2017 waarin we onder leiding van Marjoke Staal ons verdere stappen zetten in de textielkunst.

Het liefst werk ik met de naaimachine, maar het fijne handwerk schuw ik niet.

Ook ben ik niet uitsluitend met quilten bezig, maar brei en weef ik ook.

Als je van mij (en met mij) wilt leren, kijk dan bij Lessen & Workshops.


Veel quiltplezier!

 

Margreet Michel

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld